Macaron [ma-ka-ron]  mv. macarons [ma-ka-rons]

– Afgeleid van het Italiaanse woord Maccarone, Maccarone of Maccarone: meringue.

– Twee luchtige ronde amandel koekjes met een vulling ertussen. 

– Een Macaron valt onder de categorie friandises. Een friandise is een kleinere variant van de petit four.

Macarons

Wat is een macaron?

Een macaron is een koekje en bonbon in één. Het bestaat uit twee meringue koekjes die verrijkt zijn met amandelen. En een vulling tussen de koekjes. Bij de naam ‘meringue’ denken velen aan een zoet en kruimelend kerst schuimkransje. Dat is een macaron niet. Een perfecte macaron is ‘chewie’ als een brownie en kruimelt niet. En ze is zéker niet zo zoet als het schuimkransje. Het typische kenmerk van een macaronkoekje is het gebroken randje. Dat noemt men ‘pied’ (dat is Frans voor ‘voetje’).

Vullingen

Macarons zijn er in veel kleuren en smaken. De smaak wordt voor het grootste deel bepaald door de vulling. Wij gebruiken twee soorten vullingen: crème au beurre (botercréme) en ganache (chocolade met slagroom en/of fruit).

Macarons

Macarons bewaren

Macarons kun je het beste in de koelkast bewaren. Dan blijven ze een week goed. Ze zijn het lekkerst als je ze minstens 15 minuten van te voren uit de koelkast haalt.

Ingrediënten en allergenen

Onze macarons worden gemaakt van eiwitten, amandelen en suiker. De vullingen zijn gemaakt van boter, chocolade en slagroom. Afhankelijk van de smaak zit er fruit, specerijen en/of alcohol in. Onze macarons zijn glutenvrij, maar niet lactose-, suiker-, eiwit-, of notenvrij. We gebruiken geen gelatine.

Macaron du Chocolaté

Onze eigen creatie, en misschien wel de opvolger van de macaron, is de Macaron du Chocolaté. Wat letterlijk Frans is voor: Chocolade op een macaron. Ofwel, de maduche.

Bestellen

Onze winkel is inmiddels gesloten. Je kunt helaas geen macarons meer bestellen.