Poptasi creative pastry agency

“The only way to do great work, is to love what you do”
Steve Jobs

En dat omschrijft precies wat wij doen deden (Poptasi is inmiddels gesloten). In maart 2011 zijn wij Poptasi Pastry begonnen. Vanuit liefde voor patisserie. Want patisserie vinden wij mooi, inspirerend en ontzettend lekker. Wij zijn gespecialiseerd in macarons. En ondertussen ook in onze eigen creatie: de maduche. Daar kun je eindeloos veel creativiteit in kwijt. In zowel smaak, kleur als creatie.

‘Ik kom oorspronkelijk uit de reclamebureau-wereld, waar ik werkte als Art Director. Als Poptasi maakte ik street-art schilderijen en beeldjes. Dat groeide uit naar tees en toys. M’n laatste, leukste en lekkerste ontdekking is de wereld van de patisserie.

Als kind al bakte ik graag koekjes. Die koekjes werden al snel taarten. En na het zien van de documentaire ‘Pastry Kings’ ben ik in 2010 een opleiding Patisserie gaan volgen. Ik had ooit wel eens van macarons gehoord, maar ze nog nooit gezien of geproefd. Eén foto in het magazine Patisserie&Desserts inspireerde mij zo enorm dat ik macarons wilde masteren’.

“Ik kom niet uit een bakkersfamilie”.

Ik kom niet uit een bakkersfamilie. Geen vader, oom of opa die mij de kneepjes van het vak heeft kunnen leren. Ik heb alles zelf moeten uitvinden. Veel uitproberen en aanpassen om te leren wat  werkt en wat niet. Ik denk dat we daarom ook zoveel van macarons weten.

“Veel patissiers denken vanuit ingrediënten en smaak. Ik denk graag vanuit concept en creatie”.

In 2011 wonnen we de Patisserie Challenge Cup van Culinair Centrum Beverwijk. Met het macaron concept ‘Horen, zien en zwijgen‘. In maart 2011 hebben we ‘Pastry’ toegevoegd aan ‘Poptasi’. Een jaar later, maart 2012 openden wij de eerste macaronwinkel van Nederland. TimeOut Magazine verkoos ons ‘Best of Amsterdam 2012′. In 2013 werden we een van de drie winnaars in MINI Nederland’s verkiezing tot Mooiste Winkel van Nederland en behoren we tot de ‘Fabulous Fourty‘. In 2013 hadden we tevens de pastry launch of the year, de lancering van onze ‘Macaron du Chocolaté’: de Maduche.

Fotografie: iMediate i.o.v. Media Markt

Patrick van Drie

‘Veel patissiers denken vanuit ingrediënten en smaak. Ik denk graag vanuit concept en creatie. Dat maakt mij geen Patisserie-Chef, maar eerder een Art Director Patissier. Ofwel een Pastry Director. In 2015 was het tijd om ons nieuwste concept te lanceren: Poptasi creative pastry agency. Een combinatie van patisserie en art direction. Ofwel pastry concepts’. En alles waar we enthousiast van worden, delen we graag. Share the passion. Share the love’. 8]x